Login / Reģistrēties
Grozs:
0.00 €
LVRU
Jaunumi

Pasūtīšana

Norēķini

Preču piegāde

Noteikumi

Kontakti

Mēs rakstām

Datu aizsardzība


Ķirbju pīrāga garšvielu maisījums
Recepte nepilna laika veģetāriešiem
Veselīgie ķirbju, burkānu un ābolu mafini


Kontakti

Tālr. Nr.: 27885527,

E-pasts: veikals@magnetik.lv

 

Darba laiks no 10:00 - 18:00

S., Sv. - brīvdienas


Pirkumu grozs
Jūsu grozā
nav preču

Lietotāju sistēma

E-pasts:
Parole:
»Reģistrēties 
»Aizmirsāt paroli? 

Recepte nepilna laika veģet āriešiem

Cukini nūdeles un cepts tofu/vista ar pesto

Tāpat kā dabai nav svarīgi, kādā formā tu griez dārzeņus, nav arī svarīgi, vai Tu esi svaigēdājs vai gaļēdājs, vegāns vai visēdājs, olimpiskais čempions triatlonā vai šahā, dārzeņus noteikti jāēd ikvienam. Toties mūsu gaume, principi un ēdienkarte gan mēdz atšķirties, un tie ir katram no mums svarīgākie, jo tā ir daļa mūsu.

 

Spirāļveida griezējs dārzeņu nūdeļu pagatavošanai Foto: gefu.com

Es pats esmu visēdājs, bet kā visēdājs nevis tā-kā-parasti-ēdājs, reizēm mēdzu palūkoties, kas gan atrodas vegāniskajā virtuvē jaunām idejām. Un jāteic, ka tajā ir daudz vērtīgu, interesantu un garšīgu lietu, kurām noteikti būtu vai jau ir vieta arī Jūsu virtuvē. Starp tām – dārzeņu nūdeles un televīzijā slavenais, bet latviešu ēdienkartē visnotaļ mazpazīstamais tofu.

Nūdelēs sagrieztus dārzeņus ir interesantāk ēst, tie izskatās iespaidīgāk un tos pārvērst nūdelēs ar spirāļveida griezēju prasa mazāk laika nekā sagriešana kubiņos (izņemot tad, ja Tu esi izveicīgāks naža lietotājs par samurajiem). Šoreiz runa par cukini. Tas ir ārkārtīgi veselīgs dārzenis, jo tas ir C vitamīna, B grupas vitamīnu, tādu minerālvielu kā magnija un fosfora avots, kā arī tajā ir daudz šķiedrvielu. Tājā esošos labumus varētu turpināt saukt vēl diezgan ilgi, taču īsumā, tas palīdz stiprināt imunitāti, pasargājot gan no slimībām, kuras aizvien vēsākajā laikā parādās aizvien biežāk, gan no infekcijām, kas ir vienmēr un visur, gan no vēža.

Par veselīgo runājot, tiem, kas nekad to nav darījuši, ir vērts pagaršot tofu. Tajā ir vairāk kalcija, dzelzs un magnija nekā vistā, kā arī tofu ir nepiesātinātas taukskābes jeb tā saucamie “labie tauki” un tas nesatur holesterīnu. Tas gan nenozīmē, ka no vistas pavisam jāatsakās un ka tā ir kaitīga – tajā ir daudz olbaltumvielu, B3 un B6 vitamīnu. Tādēļ es aicinu nevis aizvietot, bet pievienot ēdienkartei!

Sastāvdaļas:

    Cukini nūdelēm:
2 vidēja izmēra cukini
Eļļa cepšanai
Sāli un piparus pēc garšas
Garnējumam: Grauzdēti ciedru rieksti, ķiršu tomāti, parmezāns

    Cepts tofu:
1 iepakojums tofu
2 ķiploka daiviņas
¼ tējkarote sāls
¼ tējkarote melno piparu

    Vista ar pesto:
2 vistas krūts filejas
1 ēdamkarote pesto
½ tējkarote košera sāls
    (var aizvietot ar ¼ tējkaroti parasta sāls)
¼ tējkarote melno piparu

    Instrumenti:
Dārzenu “spirāļotājs”, mēs piedāvājam izvēlēties Gefu
Virtuves nazis
Ķiploku spiede, mēs piedāvājam izvēlēties Gefu
Piesta vai piparu dzirnaviņas Gefu Aromatico
Panna (taču laika taupīšanas nolūkā var vienlaikus cept gan nūdeles, gan vistu vai tofu)
 

Pagatavošana:


    Cukini nūdeles

1. Sagriez abus cukini nūdeļu formā; to ērti var izdarīt ar kādu no spirālveida griezējiem
2. Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns. Pievieno spirālē sagriezto cukini ar sāli un pipariem pēc garšas un tās maisi apmēram vienu vai divas minūtes.
3. Noņem nūdeles no uguns un ievieto traukā, no kura tās pasniegsi un apber ar ciedru riekstiem, pievieno ķiršu tomātus un parmezāna sieru

    Tofu

1. Sagriez tofu 2cm biezās strēmelēs un nosusini to ar papīra dvieli.
2. Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. Saspied ķiplokus un minūti līdz divas apcep.
3. Pievieno sagriezto tofu, kā arī sāli un piparus. Katru malu apcep līdz tā kļūst zeltaini brūnas; tas notiek 3 minūšu laikā.
4. Pasniedz kopā ar nūdelēm, apber ar rīvētu parmezāna sieru, ciedru riekstiem un ķiršu tomātiem.

    Vista ar pesto

1. Vidēja lieluma bļodā saliec vistas filejas, pesto, sāli un piparus; tas viss jāmaisa līdz vista ir vienmērīgi noklāta ar pesto.
2. Pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un ledusskapī liec vistu marinēties vismaz 30 minūtes vai pa nakti.
3. Grilē vai sautē abas filejas puses 3 līdz 4 minūtes atkarībā no filejas biezuma.
4. Noņem vistu no uguns ļauj tai 5 minūtes atdzist pirms tās griešanas.
5. Pasniedz nūdeles ar sagriezto vistu, atlikušo pesto, rīvētu parmezāna sieru, ciedru riekstiem un ķiršu tomātiem.

Novēlu Tev labu apetīti!

 

Kaspars

Magnetik Interneta veikals

Ja neatradāt meklēto preci, piedāvājam sazināties ar mums

un noskaidrot Jūs interesējošās preces pieejamību noliktavās!








Kurpirkt.lv - visi Latvijas interneta veikali un cenasSalidzini.lv logotips