Login / Reģistrēties
Grozs:
0.00 €
LVRU
Jaunumi

Pasūtīšana

Norēķini

Preču piegāde

Noteikumi

Kontakti

Mēs rakstām

Datu aizsardzība


Ķirbju pīrāga garšvielu maisījums
Recepte nepilna laika veģetāriešiem
Veselīgie ķirbju, burkānu un ābolu mafini


Kontakti

Tālr. Nr.: 27885527,

E-pasts: veikals@magnetik.lv

 

Darba laiks no 10:00 - 18:00

S., Sv. - brīvdienas


Pirkumu grozs
Jūsu grozā
nav preču

Lietotāju sistēma

E-pasts:
Parole:
»Reģistrēties 
»Aizmirsāt paroli? 

Veselīgie ķirbju, burkānu un ābolu mafini

 Gards kārums nepilna laika vegāniem


Sārtā gadalaika blāzmas vai nu jau sāk kļūt visuresošas. Taču krāsām gan uz ielām, gan uz mājām nāk līdzi aukstums un visādas slimības. Tādēļ ir īstais laiks, lai padomātu par to, kādā veidā pasargāt sevi no šīm nelaimēm; viens no veidiem ir paņemot to, ko rudens mums piedāvā: ražu.  Septembris ir dažādu pašmāju dārzeņu un augļu, tostarp šo mafinu galveno sastāvdaļu ražas laiks. Un kā gan citādi, lai bauda krāšņā gadalaika klātbūtni, ja ne visas tā dāvanas savietojot vienā garšīgā ēdienā vienlaikus?

 

Šie mafini apvieno garšīgo un veselīgo efektīvāk kā apgalvojums, ko sakām, kad mums prasa par ēdiena paradumiem vai pieķer našķojamies. Tie ir pieskaitāmi pie sāļajiem un veselīgajiem, taču tie ir pietiekami saldi, lai tos ēstu desertā, vienlaikus neesot tik cukuraini, ka būtu jāapsver ieplānot palikt sporta zālē ilgāk.

 

 

Visām trīs galvenajām sastāvdaļām ir ārkārtīgi liela uzturvērtība. Pieminēšu tikai nelielu daļu labā, kas slēpjas šajos brīnumos: ķirbis sniedz mums A, C un E vitamīnus; burkāni satur šķiedrvielas, A un B6 vitamīnus; vienīgais auglis starp visiem trim ir pilns C vitamīna. Ja vitamīnu alfabēts Tevi nepārliecina, ka tos ir vērts ēst, tad pačukstēšu, ka visos trīs ir antioksidanti, un imunitātes stiprināšana ir tikai niecīga daļa labā, ko tie mums spēj dot – tie arī nodrošina labu redzi, veicina gremošanu, uzlabo enerģijas uzņemšanas un palīdz vēl daudzos un dažādos veidos.

 

Un, protams, saglabājot garu, lai to varētu ēst ikviens, šī recepte satur vegānas sastāvdaļas, pie kurām esmu arī pierakstījis ikvienā veikalā atrodamas alternatīvas.

 

   Sastāvdaļas:

Mafiniem:


1 glāze kviešu miltu
1 glāze pilngraudu miltu
¼ glāze kliju vai sasmalcinātu linsēklu
2 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote dzeramās sodas
½ glāze brūnā cukura
½ tējkarote sāls
2 ½ tējkarotes malta kanēļa vai ķirbja pīrāga garšvielu maisījuma
½ glāze brūnā cukura
2 ēdamkarotes čia sēklu vai 2 vistas olas 
1 glāze ķirbju biezeņa
¼ glāze izkausētas kokosriekstu vai rapšu eļļas
½ glāze nesaldināta ābolu biezeņa
1 ½ glāze rīvētu ābolu (skatīt piezīmes)
1 ½ glāze rīvētu burkānu (skatīt piezīmes)
½ glāze rozīņu (nav obligāti)

     

   Garnējumam:

 

½ glāze krēmsiera ar samazinātu tauku saturu

1 ēdamkarote sviesta

¾ glāze pūdercukura

¼ tējkarote vaniļas ekstrakta

1-2 tējkarotes mandeļu piena vai vālpiena

       
     

   Instrumenti:

 

Rīve

Mafinu panna

Divas bļodas

Putotājs

   mēs izvēlamies Sencor rokas blenderi

Noderēs, taču nav nepieciešamas garšvielu vai riekstu dzirnaviņas
   mēs izvēlamies Gefu

 

   Pagatavošana: 

 

Mafini:

 

1. Uzsildi krāsni līdz 190° C. Iezied mafinu trauciņus ar eļļu, un pagadām noliec malā. Ja Tu gatavo, izmantojot čia sēklas, tās jāsamaļ, jāsajauc ar 6 ēdamkarotēm ūdens. Šim maisījumam jāatrodas uz galda vismaz 10 minūtes līdz tas pārvēršas biezā masā.

2. Vidēji lielā bļodā sajauc kopā abas glāzes miltu, linsēklas, cepamo sodu, cepamo pulveri, sāli, kanēli un brūno cukuru.
3. Lielā bļodā sakul čia maisījumu vai olas un tās sajauc ar eļļu, ķirbju biezeni un ābolu biezeni.
4. Samaisi abu bļodu saturus; tas jādara tik ilgi kamēr ir redzamas sausās sastāvdaļas. Pievieno rīvētos burkānus, ābolu un rozīnes un vēl nedaudz maisi līdz sastāvdaļas ir vienmērīgi izvietojušās pa visu masu. Uzmanies, lai viss netiku pārmaisīts, citādi mafini būs blīvi un neuzpūtīsies. (skatīt piezīmes)

5. Vienmērīgi sadali mīklu pa mafinu formiņām, atstājot trešdaļu trauciņa tukšu. Cep līdz, iedurot ar zobu bakstāmo, uz tā nepaliek jēla mīkla; tās ir aptuveni 18 minūtes. 
6. Kad mafini ir uzcepušies, pirms izņem tās no formiņām, ļauj tiem atdzist vismaz 10 minūtes.

 

Garnējums:


1. Ar mikseri sakul krēmsieru un sviestu līdz maisījums ir kļuvis krēmīgs. 
2. Pievieno cukuru, vaniļu un tējkaroti piena. Turpini kult vienu minūti līdz viss ir samaisījies krēmā. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl pienu. 
3.Garnējumu uzklājiet uz atdzesētajiem mafiniem. To ir ērti uzklāt, ieliekot plastmasas maisā, nogriežot tā stūri un izmantojot kā tūbiņu, taču es labprāt izmantoju karoti. No šejienes par mākslinieku esi kļuvis Tu, tādēļ dekorēšanu atstāšu Tavā radošajā pārziņā.

 

   Piezīmes:

 

Es iesaku rīvēt ābolus rupjajā rīvē, taču burkānus – smalkajā rīvē.

Mīkla ir pārmaisīta, ja tā kļūst stingra. To ir ļoti viegli nejauši izdarīt. Rezultātā mafini būs gumijaināki, it īpaši nākamajā dienā, taču tiem garša nemainās. Pie tam, ja tos ēd uzreiz, tos daži uzskata par patīkamākiem. Piemēram, attēlā redzamie mafini ir nedaudz pārmaisīti, jo es esmu viens no tiem, kas izvēlas tos ēst uzreiz.

 

 Novēlu Tev labu apetīti!

 

Kaspars

Magnetik Interneta veikals

 






Kurpirkt.lv - visi Latvijas interneta veikali un cenasSalidzini.lv logotips