Login / Reģistrēties
Grozs:
0.00 €
LVRU
Jaunumi

Pasūtīšana

Norēķini

Preču piegāde

Noteikumi

Kontakti

Mēs rakstām

Datu aizsardzība


Ķirbju pīrāga garšvielu maisījums
Recepte nepilna laika veģetāriešiem
Veselīgie ķirbju, burkānu un ābolu mafini


Kontakti

Tālr. Nr.: 27885527,

E-pasts: veikals@magnetik.lv

 

Darba laiks no 10:00 - 18:00

S., Sv. - brīvdienas


Pirkumu grozs
Jūsu grozā
nav preču

Lietotāju sistēma

E-pasts:
Parole:
»Reģistrēties 
»Aizmirsāt paroli? 

Ķirbju pīrāga garšvielu maisījums

Ir rudens vidus, un ķirbju sezona rit pilnā sparā, taču šī recepte ir vissezonas un tā saglabā savu lieliskumu visu gadu. Bet, atgriežoties pie oktobrīgā noskaņojuma, lai ienestu vai atgādinātu sev par zeltīto rudens mežu sajūtu uz virtuvi, es izvēlos laika apstākļiem atbilstošas garšvielas: ķirbju pīrāga garšvielu. Angliski tā ir pazīstama kā pumpkin pie spice, un tā ēdieniem to pašu nokrāsu, kuru daudzi nāk skatīties Līgatnē, Siguldā un citos Latvijas dabas dotajos mākslas muzejos.

Lai gan ķirbja pīrāga garšvielu ir iespējams iegādāties veikalā, nopirkt rudens sajūtu, manuprāt, ir diezgan ciniska attieksme pret šo gadalaiku. Tādēļ aicinu arī Tevi pagatavot pašam savu, lai arī Tavu virtuves atmosfēru bagātinātu paša roku darbs. Ja neskaita viegli romantisko noskaņu, kas pavada garšvielu gatavošanu, svaigām garšvielām ir izteiktāka garša, vairāk labo īpašību un spēcīgāks aromāts nekā veikala plauktā ilgi garlaikojušamies maisījumam.

Jāteic, ka ķirbju garšvielas nosaukums ir maldinošs – to var izmantot ne tikai vienai pašai lielajai ogai, bet arī, piemēram, gatavojot šādus ēdienus:

  • dārzeņu sautējumu;
  • ceptus ābolus vai ābolu plātsmaizi;
  • pankūku mīklu;
  • latte kafiju, lai iegūtu Starbucks slaveno Pumpkin spice latte (jeb gardāku kafiju); un
  • ķirbju mafinu mīklu, izmantojot ķirbju garšvielu kanēļa vietā.

     

Pagatavošana:

1) Muskatriekstus sasmalcini ar tam paredzēto rīvi.

2) Kanēļa stienīšus arī var smalcināt ar muskatriekstu rīvi.

3) Krustnagliņas savukārt sasmalcini ar piestu.

4) Ja Tev nav kaltētāja, tad uzsildi krāsni līdz 65 grādiem.

5) Sagriez ingveru šķēlēs; jo plānākas šķēles, jo ātrāk ingvers izžūs. Iesaku lietot mizotāju, jo tas prasīs vismazāk pūles un sķēļu biezums būs nemainīgs.

6) Ieliec šķēles kaltētajā vai cepeškrāsnī un sildi līdz ingvera šķēles kļūst līdzīgi čipsiem (tas prasīs 1,5 - 2 stundas).

7) Sasmalcini kaltētās ingvera šķēles ar piestu.

8) Sajauc visus pulverus burciņā un kārtīgi samaisi. 

    

Piezīmes:

Ingvera pagavošana prasa salīdzinoši garu procedūru, tādēļ iesaku pagatavot vairāk kā ēdamkaroti ingvera. Jebkurā gadījumā, šo ingvera pulveri var glabāt līdz trim mēnešiem un tam būs daudz pikantāka un izteiktāka garša kā veikalā piedāvātajam. Lai pagatavotu vislabāko ingvera pulveri, iesaku izvēlēties pēc iespējas jaunāku sakni. Jaunākas saknes ir tvirtākas, kā arī, kad tās saplēš, tām ir mazāk stīdziņu kā vecajām.

 

Sastāvdaļu kolonnā ir norādītas izejvielas, lai Tu varētu smalcināt un gatavot visu pats. Rezultātā Tu pilnībā patstāvīgi pagatavosi ķirbju pīrāga garšvielu. Taču, ja kāda iemesla dēļ nevari vai nevēlies pats smalcināt sastāvdaļas, lūk ir līdzvērtīgi daudzumi veikalā nopērkamajām jau smalcinātajām garšvielām:

    2 ēdamkarotes samalta kanēļa
    ½ ēdamkarote samalta muskatriekstu
    ½ ēdamkarote samalta ingvera pulvera
    ¼ ēdamkarote samaltu krustnagliņu

 

Labu apetīti un košu rudeni novēlot,

Kaspars
Magnetik interneta veikals







Kurpirkt.lv - visi Latvijas interneta veikali un cenasSalidzini.lv logotips